Vi spiller Boccia

Hver mandag  og onsdag - 1000 - 1300 - spilles det Boccia.

Om vinteren spilles det oppe i Aulaen over Møteplassen Elverums lokaler. På sommeren spilles det ute i allaktivitetsparken vis a vis våre lokaler. 
Spillet er svært enkelt å lære, enkelt å spille og morsomt å være med på.
Inne om vinteren, ute vår og sommer, så snart været tilsier det!
Sosialt og trivelig, passer for flere funksjonsnivåer, lett å lære, fengende og gøy!

Bare å kaste seg med!
HVA ER BOCCIA?

boccia2B1

 Boccia er et boulespill (boule er en fellesbenevnelse på spill som spilles ved at kuler kastes mot en mindre målkule)som spilles individuelt eller med lag på 2 eller 3 spillere.

 

 

 Man kaster eller triller kuler av metall eller kunststoff til måls etter en mindre kule (ofte kalt "Grisen") som er kastet ut på forhånd. Det er tillatt å kaste direkte på andre kuler   eller målkulen for å slå disse vekk. Spilleren eller laget som ligger nærmest målkulen når alle kuler er kastet, får ett poeng for hver kule nærmere målkulen enn motstanderens   nærmeste. Kulene veier 0,7–1,3 kg og har diameter 9–11 cm. Konkurrentene har kuler med forskjellig farge.

Boccia er alminnelig utbredt i Italia. Offisielle konkurranser, bl.a. VM fra 1951, spilles med spesifiserte regler for bane og utstyr. I Frankrike er det mange lignende kulespill under samlenavnet boules, bl.a. pétanque, som er det mest utbredte spillet i Norge. Boccia spilles her i landet mest som selskapsspill med kuler av tre eller plast.

Les mer om Boccia her: http://bocciatc.no/boccia-og-teppecurling