Østkanttorget

Yrende liv på Østkanttorget Yrende liv på Østkanttorget Foto: Asbjørn Schjølberg

Østkanttorget, til glede for alle! Hver lørdag gjennom sommermånedene arrangeres salgsmarked i Elverum, mellom kl 09.00-14.00. ..Lenke til kart nederst på siden. 

I 2019 startet vi med Østkanttorget lørdag 25. mai - vi ønsker alle hjertelig velkomne hele sesongen!

Les om årets opplegg med lenken nederst på siden. - (er under oppdatering)  

Støtteforeningene bidrar slik: Oversikt tildelte datoer til Støtteforeningene (se lenken nederst på siden).


 Historien om Østkanttorget

Østkanttorget startet opp for første gang i 17 juli 1993 på parkeringsplassen ved YC Interiørsenter. Rolf Christensen har i alle år stilt parkeringsplassen til disposisjon gratis. Eldreklubben har i alle år stått for å drive virksomheten, helt til Møteplassen Elverum overtok i 2011. Det kommer folk fra fjern og nær, som vil selge bruktgjenstander, antikviteter og egenproduserte ting. Mange kommer for det sosiale, kjøper seg kaffe og vaffel, nyter stemningen, til levende musikk. Østkanttorget har blitt veldig populært, for gamle og unge, og har blitt en viktig inntektskilde, for vår virksomhet. Vi fikk utdelt pris i 2009, Østkanttorget fikk pris som et av kulturminnene i Elverum, i Kulturminneåret 2009. Dette var noe vi satte stor pris på. Dugnadsånden har vært stor i alle år. Mange bidrar gjerne, flere år på rad. Og det ligger mye hardt arbeid bak. Det er et fargerikt innslag i bybildet, hver lørdag formiddag, med liv og røre. 

Alle kan komme for å ha en egen "stand". Mange er interessert i antikviteter, noen har egenproduserte ting. Mange har hatt en real opprydning i sitt eget hjem, og funnet ut at det er mye å kvitte seg med. Barn selger lekene sine. Det er bare å komme, vi tar en liten sum for plassleie. Ute på plassen har vi i Møteplassen en egen, liten kafe, "Vaffelbua" har salg av vafler, kaffe og leskedrikker, for de som gjerne vil sitte og slappe av, og nyte stemningen. Vi har også en egen stand med lopper, og ei "loppebu". Folk som har ryddet i hjemmene sine, kommer gjerne og leverer avlagte ting til oss, som kan være til glede for andre igjen. På sommerstid har vi gjerne andre stands, forbundet med oss. Fuchsiaforeningen og Hagelaget er blant disse. Og dette er veldig populære innslag, da folk ser ut til å ønske råd og veiledning, og tips for hvordan man skal behandle forskjellige busker og vekster i hagen sin. Utstilling av veteranbiler er også noe vi pleier å ha, hvor veteraninteresserte gjerne viser frem bilene sine, til glede for et interessert publikum. 

Kari Næstad Bjølseth regnes som Øskanttorgets "mor", da hun lanserte ideen etter et besøk på Vestkanttorvet i Oslo. Rolf Christensen stilte parkeringsplassen til disposisjon, og Eldreklubben tok på seg og drive virksomheten. Kari Næstad Bjølseth luftet sine tanker og ideer til venninnen Bitte Solberg, som den gang hadde nær tilknytning til Eldreklubben, og saken ble lagt frem for daglig leder i Eldreklubben den gangen, Olea Woldmo. Så begynte ballen å rulle..

Østkanttorget har blitt en stor arena for flere, og mange trives her. Og det er fint å kunne se at det som engang startet i "det små", har utviklet seg, folk kommer langveis fra, for å stille ut saker og ting, og det å være ett av kulturminnene i Elverum, ble en stor ære for oss, med tanke på alt arbeidet som ligger bak, fra mange frivillige dugnadssjeler.

Vi har åpent mellom kl 09.00-14.00.

Skal du ha en egen stand, bør du være ute i god tid før åpningstiden, spesielt hvis det er spådd fint vær. De ivrigste møter gjerne opp noen timer i forveien før vi åpner.

Velkommen til Østkanttorget!